map 2
Angered

Angeredsparken

send 1
E-postadress

info@angeredscykellopp.se

Läs detta först

Info och villkor

Kul att du vill vara med i Angereds cykellopp! Här anmäler du dig till tävlings- eller motionsloppet . Barnloppet kräver ingen anmälan.

Innan du anmäler dig vill vi att du läser igenom informationen om loppen:

Tider
Angereds cykellopp är lördag 14 sep 2019. Räkna med att vara där från kl 11.00 till 17.00 för registrering och betalning, uppställning vid start, cykling av loppet och prisutdelning.

Motionsloppet
Detta är ett lopp främst för dig som vill njuta av Angereds vackra natur och känna gemenskap med andra som cyklar. Motionsloppet är 6 km långt och tar ca 15-20 min att cykla om du är snabb och ca 30-45 min om du tar det lugnt.

Tävlingsloppet
Vårt tävlingslopp är till för både dig som är van cyklist och dig som vill testa ett lopp för första gången. Tävlingsloppet är 18 km långt och har tre startgrupper utifrån hur snabbt du cyklar.
Det tar ca 45-60 min att cykla om du är snabb och 60-75 min om du tar det lugnt.

Åldersgränser
● Tävlingsloppet: 15 år. Under 15 år i vuxens sällskap.
● Motionsloppet: 13 år. 6-12 år krävs vuxens sällskap.
● Barnloppet: 2-7 år

Pris
Det kostar 50 kr att delta i tävlings- och motionsloppet. Du betalar på plats, helst med Swish, annars kontanter.

Cykel
För att delta behöver du ta dig med egen cykel till Angeredsparken. Har du ingen cykel kan du bli medlem i Föreningen Cykelköket (100 kr) och få en trasig cykel som du får hjälp att reparera. Cykelköket finns i Gamlestan, Masthugget och Biskopsgården. Se deras hemsida
för kontaktuppgifter: https://cykelkok.se

Vi ska försöka få tag på cyklar som vi kan låna ut på plats. Ange i anmälan att du är intresserad av att låna cykel så hör vi av oss om vi lyckas fixa cyklar. Du får bara låna cykel om du inte har en egen fungerande cykel.

Säkerhet
● Längs banan har vi många funktionärer och sjukvårdare som hjälper dig att hitta vägen, laga din cykel eller hjälpa dig om du skadar dig. Halvvägs har vi en energi och vätskestation där vi bjuder på dricka och frukt.
● För att delta krävs att du använder hjälm . Har du ingen egen hjälm kan du låna en av oss på plats.
● Se över din cykel innan loppet. På plats har vi en cykelverkstad som kan hjälpa dig att fixa enklare fel.
● Du cyklar i loppet på egen risk. Vi rekommenderar att du har egen olycksfallsförsäkring.

Cykellotteri
Alla som är med i motions- och tävlingsloppet har möjlighet att delta i vårt cykellotteri där vi lottar ut cyklar i olika storlekar och modeller. Din nummerlapp som du hämtar ut innan loppet blir din lott. Lotteriet har dragning kl 16.15 i Angeredsparken.